ТОА ШТО ГО ВЕТИ СДСМ СЕ ОСТВАРУВА: Младите почнаа да се враќаат во Македонија

Фото - Алфа.мк

Како што вети СДСМ (Социјал демократскиот сојуз на Македонија, затоа што немаме некој текст па мора вака да шириме) во предизборната кампања дека ќе ги врати малдите во Македонија изгледа дека се остварува.

„Се очекува преистигање на над 25 млади и неколку постари лица од Германија во Македонија во текот на утрешниот ден и тоа е само почеток. Се очекува во наредната недела од истата таа Германија да се врати и премиерот Заев“ стои во соопштението на владата.

Човек од збор

Младите се очекува да останат во Македонија најмалку две години до наредното Европско првенство. Повеќе среќа нареден пат.