СКАНДАЛОЗНО: РОДИНА НА ВИСОК ФУНКЦИОНЕР ОДБИВА ДРЖАВНА РАБОТА: Семејството му се заканува дека ќе се одрече од него

Неизвесна семејна драма се случува во потесниот круг на семејството на висок функционер кој скоро 30 години е во македонската политика. Имено, неговиот 24 годишен внук, инаку дипломиран филозоф и покрај упорното инсистирање на неговиот дедо, одбива да прифати работно место во администрација.

Како што дознаваме од извори блиски до комшиите на високиот функционер, во игра било членство во неколку управни, надзорни и извршни одбори, а дури и му било понудено да стане советник за метафизика на премиерот, но на чудење на целото соседство, но тој и тоа го одбил.

ЕЛЕМ, МЕПСО, Телеком…се само дел од компаниите заинтересирани за услугите на младиот филозоф

Истиот извор дополнува дека чашата ја прелеала одлуката на внукот да почне волонтира во фирма од приватниот сектор, потег кој семејството го дочекало со шок и неверица и после кој му било соопштено дека ќе биде отпишан од весник.