САПУНИТЕ ПРОТИВ КОРОНА СТИГНАА ВО НЕГОТИНО: Се чека уште да стигне вода

    Фото - vistinomer.mk

    Како што изјавуваат од Министерството за здравство по налог на Владата тие набавиле сапуни за школите во Неготино и околината со што започнал првиот чекор во борбата против корона вирусот.

    Школите се спремни за вирусот и за да влезат во 19-ти век

    „Сме во кординација со владата и се очекува овој проблем со водоснабдувањето да се реши најкасно до учебната 2022/2023 со што децата ќе бидат сигурни од корона вирусот“ вели Филипче.

    Додека не се реши проблемот со водоснабдувањето во Неготино од Министерството за здавство препорачуваат граѓаните да не заболуваат од корона вирус.