РАМНОПРАВНОСТ НА ДЕЛО: И мажите добиваат подароци за 8-ми март, Мијалков 3 години, Тачи 3 и пол

    На Денот на жената не се само жените кои добиваат подароци. Во духот на рамноправноста оваа година подарок доби и екс првиот човек на УБК Сашо Мијалков кој доби ваучер за престојување во Идризово од три години и лидерот на ДПА Тачи кој доби поголем подарок, ваучер од 3 и пол години престој во истиот спа центар.

    „Ова е наш скромен доприност во борбата за еднаквост. Зошто овој празник не го славиме сите заедно?“ изјави Фатиме Фетаи кој е заслужна за овие ваучери.

    Задолжена за делење на спа ваучери

    Покрај гореспоменатите подароци од судот добија и челенови на ДИК во различен период за престој.