ПО НОМИНАЦИЈАТА ЗА НОБЕЛОВА НОВО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРЕМИЕРОТ: Фејсбук ќе го одликува со орден за лидерство

    Фејсбук доаѓа во Македонија! Но не да инвестира, како што беше најавено кога го менувавме името, туку да му додели признание на Зоран Заев за неговите заложби и лидерството во сферата на правење и постирање селфи фотографии.

    Според досегашната евиденција, од почетокот на мандатот Заев објавил точно 9989 селфиња, со што зад себе остави великани како Трамп и Меркел и покажа дека и малите земји можат да се конкурентни и рамноправни со големите.

    Признанието ќе му го врачи основачот на Фејсбук, Марк Зукерберг, кој инсистирал лично да се сретне со човекот кој направи селфи-револуција со една рака, додека со другата менаџираше цела една земја.

    На сликата само еден од прмиерите на што се’ е спремен премиерот за да го направи совршеното селфи