ПЛАТИТЕ ПОЧНАА ДА РАСТАТ: Шеќеринска, Анѓушев и Лика со плус 8000 денари

Како што ветија во својата предизборна кампања така и направија. До собранието е доставено барање за зголемување на платите на вицепремиерите за 8000 денари.

„СДСМ си стои на зборот. Ветивме дека нема да има радиодифузна и нема. Ветивме поголеми плати и еве остваруваме. За нареден месец Лика, Шеќеринска и Анѓушев ќе добијат покачување од 8000 денари. Три ласте не чине пролече, но од негде мора да се почне“ изјави премиерот Заев.

Анѓушев е дел од експерименталниот проект кој треба да расчисти како влијае поголема плата на граѓаните

Се очекува и другите македонски граѓани да земат поголеми плати после иселувањето.