ПЛАТИТЕ ПОЧНАА ДА РАСТАТ: Градоначалникот на Ѓорче Петров си ја зголемил платата за 4100 денари

Фото - вистиномер.мк

Како што ветија така и остваруваат! После покачувањето на платите на вицепремиерите сега на ред дојдоа градноачалниците па така во пилот проектот градоначалникот на Ѓорче Петров си ја покачил платата за 4.100 денари.

„Покачувањето ќе оди од највисоките ешалони па надолу. Оваа година на ред се градоначалниците, а до 2027-ма се очекува на ред да стигнат и другите граѓани, ако остане“ стои во соопштението на Општина Ѓорче Петров.

Полека, но сигурно стига живот и во Ѓорче Петров

Со здравје нека си ги троши парите градоначалникот, а вие издржете!