ПАЦИЕНТИТЕ СО ПОВЕЌЕ ПРАВА: Секој има право да умре, вели доктор Караџов

фото - vesnik.com

Реформите во здравството не престануваат. Со најновиот случај во кој почина пациентка која три дена немала дијагноза се проширија и правата кои ги имаат пациентите. Ова важи и за сите кои се осигурани, но и оние кои не се осигурани.

„Секој има право да умре“ кратко изјави директорот Караџов за НОВА, а изјавата е пренесена во целост од наша страна.

Доктор му го објаснува правото да умре на пензионер

Пациентите се задоволни од овие нови права кои ги стекнаа благодарение на министерот за здравство Венко Филипче и докторот Караџов.