МАДУРО СЕ ПОВЛЕКУВА: Откако Влатко Ѓорчев испрати отворено писмо дека не го признава

фото - sitel.com.mk

Идниот кандидат за претседател на ВМРО – ДПМНЕ Влатко Ѓорчев веќе ја тресе меѓународната дипломатска сцена. Тој испрати отворено писмо со кое вели дека владеењето на Мадуро во Венецуела е веќе минато и дека го признава Гуаидо за претседател на Венецуела.

„Откако до мене стигна писмото на Влатко Ѓорчев решив да размислам и мислам дека е време да си заминам од претседателската позиција. Му благодарам и јас и венецуелскиот народ на Ѓорчев што ни ги отвори очите“ изјави во телевизиско обраќање Мадуро.

Мадуро објаснува каде го погодило писмото на Ѓорчев

Со ова Влатко Ѓорчев стана миленик на венецулскиот народ.