ЗАЕВ: Британија излезе од ЕУ да и направи место на Македонија, сега чекаме и Германија да излезе

Премиерот Заев повторно брилијира. Овој пат тој изјави дека излезот на Велика Британија од Европската Унија отвори слободно место за Македонија да стане членка на унијата. Не не е сѐ така едноставно, велат експертите.

„Иако Велика Британија излезе сепак нема место за Македонија. Голема е шансата да треба и Германија да излезе за да има место во Европската унија за моќната македонска економија“ додаваат тие.

Тереза Меј ја носи Британија надвор од ЕУ за да има место за Македонија

Да се надеваме дека Меркел ќе има разбирање и што побрзо ќе почне со излегување од Унијата.