ГУЖВИ НА СИТЕ ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ: Џиновски компании брзаат да инвестираат

Само неколку часа по промената на името се остварија пророчките зборови на премиерот Зоран Заев. На сите гранични премини и на уште три нелегални се забележани џиновски компании кои доаѓаат да инвестираат.

„Граничната полиција внимава да не дојде некоја џиновска контрола по нелегалните патишта и сме на штрек. На граничните премини за влез за инвестиција се чека од 4 до 5 часа“ стои во соопштението.

Инвеститорите брзаат

Според економистите ова беше неочекува, но е сепак добредојдено.