ГРУЕВСКИ НА БАНКОМАТ: Тешко се преживува со намалена плата во Будимпешта

Камерите повторно го фатија Груевски во Будимпешта. Како што се гледа од сликата тој тешко живее таму според пантолоните, а ја носи и летна јакна на овие минусни температури.

„Тешко се живее, платата ми е намалена за 5%, а Будимпешта е скап. Зедов 100 евра на заем од еден пријател да го поминам Бадник некако па сега нив ги вадам“ изјави кратко и нерасположено тој.

За жал за него не важи народната „Кај и да си, за Бадник дома да си“ за разлика од Мијалков, Јанакиевски и Орце Камчев.