ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НА АРАЧИНОВО: Со службени пари купила решо и калапи за колачи

Како што јавуваат македонските медиуми градоначалничката на Арачиново со службени пари купила решо, калап за колачи, миризливи свеќи, суџуци… Некои ова го нарекуваат недомаќинско трошење, а тие некои се грешка.

„Со ова наместо да ги носи на службени ручеци градоначалничката штеди пари така што сама на гостите им подготвува колачи и ручеци кои се јадат во општинската зграда“ се вели од соопштението на Општина Арачиново.

Ручек кој го спремила градоначалничката

Граѓаните само би посакале да има повеќе вакви домаќинки од градоначалнички.