ВОЈНИЦИТЕ ОД АРМ ДОБИЈА НОВИ ЧИЗМИ: Наредна година ќе добијат и врвки за истите

    Фото - denesen.mk

    Денес војниците од АРМ се подновија со нови чизми, но модернизирањето на армијата не застанува тука. Како што велат од Министерството за одбрана ова е само прв чекор кон современа војска.

    „Во буџетот за наредната година е планирано покрај чизмите кои ги добија војниците оваа година тие тогаш да добијат и врвки за истите, а најкасно до 2022-та и чорапи“ изјави министерката Шеќеринска.

    Тендерот е веќе распишан

    Како што јавуваат ова е само уште еден мал чекор кон НАТО.