АНИМА МУНДИ СО АПЕЛ: Да не се летаат орли во затворен простор

Здружението за права на животните Анима Мунди упати јавен апел преку нивната Фејсбук страна да се ослободат орлите кои се чуваат во автомобил затоа што нив местото им е на слобода, а не во затворени простории.

„Апелираме да не се летаат орли во толку мало и затворено место затоа што птиците не се способни да се снајдат во таков простор и може да настане конфузија и повреди“ стои во статусот на Анима Мунди.

Орлите во својот природен хабитат, на слобода

Дали надлежните ќе го послушаат овој совет на Анима Мунди останува да видиме.