АМЕРИКАНСКАТА И РУСКАТА ВОЈСКА ТЕСТИРААТ ГАС МАСКИ ВО ПРИЛЕП: Нема преживеани

Најновите модели на гас маски создадени од армиите на САД и Русија вечерва беа ставени на тест во Прилеп каде што загадувањето надмина 1600 микрограма на метар кубен и резултатите се разочарувачки.

„Маските можат да заштитат од секој познат боен отров, но воздухот во Прилеп се покажа многу поопасен. За жал нема преживеани. Се надевеме дека припадници на ИСИС нема да го конзервираат и користат како оружје“ се вели во заедничката изјава.

Нема коментар…

Венко Филипче советува граѓаните да јадат овошје.